Asennus

Sisäpiippujen asennus ja hormien massaus.

Hormien kunnostus

Suuri paloturvallisuusriski piilee vanhoissa hormeissa, varsinkin talvella kun tulisijat ovat kovassa käytössä. Omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, mökit, kaikissa on sama ongelma, hormit jäävät vaille asianmukaista huoltoa ja korjausta. Jopa 80-luvulla rakennetuissa taloissa on hormit usein korjauksen tarpeessa.

Savuhormisto voidaan kunnostaa massaamalla tai putkittamalla riippuen kohteesta, käytettävästä lämmitysjärjestelmästä, hormin koosta ja kunnosta.

Suoritamme myös IV-kanavien massauksia kaikkiin kohteisiin.

Sisäpiipun asennus

Sisäpiippu asennetaan jo olemassa olevaan hormiin. Sisäpiipun asennus kannattee suorittaa kun iäkäs hormi alkaa rapistua tai on syöpynyt. Myös luonnon olosuhteet vaikuttavat hormin kestävyyteen. Lumikuorma ja myrskyjen kaatamat puut vaurioittavat joskus piippuja.

Uusittaessa öljypoltin kannattee samalla asennuttaa sisäpiippu. Nykyiset öljypolttimet ovat hyötysuhteeltaan niin hyviä, että savuhormiin kertyy kosteutta, koska palokaasujen lämpötila ei riitä kosteutta poistamaan. Kosteus yhdessä polttoöljyssä olevan rikin kanssa syövyttää perinteistä tiilipiippua voimakkaasti.

Sisäpiipun asennuksen etuja ovat asennuksen nopeus ja edullisuus verrattuna kokonaan uuden savuhormin muuraamiseen.

Käytämme asennuksissa laadukkaita sisäpiippuja.

Hormien massaus

Hormimassaus, keraamisella liukuvalu-ilmapallomenetelmällä, sopii erinomaisesti vanhoille tiilihormeille, erityisesti takka, leivinuuni sekä ilmanvaihtohormeille. Hormimassaus ilmapallolla ei pienennä hormin pinta-alaa ja näin veto pysyy hyvänä ja jopa paranee nurkkien pyöristyessä. Savupiipun rakenne lujittuu ja kestää kymmeniä vuosia kovaa käyttöä.

Hormimassaus ilmapallomenetelmällä mahdollistaa hormien massauksen katolta, tällä työtavalla päästään eroon huoneistoon tehtäviltä työaukoilta ja näin vältetään ikäviltä ja suuritöisiltä suojauksilta ja siivouksilta.

Käytämme massauksissa laadukkaita, tyyppihyväksyttyjä ja paloturvallisia materiaaleja.